Média Kung Fu

2010.07.18. 01:33

 

Nappalimban gyakorta megesik, hogy háttérzajnak az RTL Klub semmitmondó adásait választom. Így nem is kell odafigyelnem a műsorra, szóval nyugodtan csinálhatok valami értelmeset is. 

Ha tehetetlenül feküdnék az ágyban és teljes mértékben a tömegszuggesztív tévéadóra bíznám magam,  immáron negyvenhatodszorra unatkozhatnám végig az Apáca-show-t, vagy huszonkilencedszerre a Télaput. A Terence Hill és Bud Spencer filmek az egyedüli kivételek, de az olasz pofonmozik elkoptathatatlansága egyáltalán nem a csatorna érdeme. Na de szerencsére nem vagyok gipszben, nem vagyok fogyatékkal élő, sem rendszeres cavington-fogyasztó.

Ilyen aktív tele-meditatív állapotban ütötte meg a fülem (a szemem és leginkább az agyam) egy "mesterien" elkövetett baklövés az ertéel tolmácsolásában.

Történt ugyanis, hogy egy esti időpontban levetített, Bruce Lee életét bemutató TV filmet (Bruce Lee legendája - amúgy silány próbálkozás) követően műsorra tűzték a Kung Fu - A legenda folytatódik című sorozat következő epizódját.

 

 

 

 

 

 

Bruce Lee

A Halálos játszma forgatásán

 

 

 

 

 

 

 

A két műsor közvetlen közelsége  a háttér megismerésével okoz némi dührohamot, ugyanis az eredeti és a később felmelegített Kung Fu sorozatok "sztárja", David Carradine pont Bruce Lee elől szerezte meg a főszerepet, mivel a producer jobbnak látta, ha egy ismeretlen, - harcművészeti előélettel egyáltalán nem rendelkező - europid színész játsza a karaktert, semmint egy autentikus és küzdősportokban jártas honkgongi mester. Természetesen a "Klub" honlapján erről szó nem esik, csak annyi, hogy Lee a széria tanácsadójaként működött közre.

A "zseniális" műsorszerkesztő, akinek halvány fingja sincs Bruce Lee életéről és maradandó munkásságáról, úgy gondolta ha Kung Fu, akkor addig üssük a hasat, míg lehet. Egykategória, örülnek majd a harcibuzik. Csak éppen a lényeget felejtette el...

A retekklub ismét bizonyított, "köszönjük" a Jeet Kune Do alapítójáról és a harcművészetek legendás alakjáról eme dilettáns megemlékezést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fxxktm.blog.hu/api/trackback/id/tr82158183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása