Csicska születik

2009.10.08. 23:12

 

Ahhoz, hogy tudjak valamit fújolni, sajnos látnom-hallanom kell. Le is ültem egyik este a színes-zajos doboz elé kultúrát szimpantani széles csíkban. Na megkaptam: tehetetlenségkutató újabb ÉVAD! Hogyaza!

Ahhoz, hogy Magyarországon egy zenei/egyéb album hivatalosan megkapja az aranylemez minősítést, 7500 darabot kell belőle értékesíteni. Úgy Írország és Új-Zéland magasságában vagyunk ezzel a teszkós göngyöleggel. Egy laza néhány sörös közelítéssel, durván elméletben mennyi is járhat egy lemez eladása után a tehetségkutatottnak? 2999 HUF, mondjuk ez áll a vonalkódos címkén a 12x12cm-es - jó esetben nem kartonpapír - cédétokon. Artisjus, jogok, kiadó, riadó, vigadó, maradhat kááábééé: 550 forintocska a művésznek. Ez aranylemez (ARANYLEMEZ) esetén : 4.125.000 pénz. Dobsz, lépsz, sarokmező: SZJA felező...vagy bennmaradsz két évet! Tehát, ahhoz, hogy megélj, kb. 2 aranylemezt vagy annak megfelelő mennyiségű korongot kell elnyomnod évente. Ez olyan, mintha az USA-ban meg akarnád nyerni valamelyik cserkésszövetség azévi karácsonyi süti-eladási  versenyét...kétszer!

 

 

Azt megértem, hogy egy többtízmilliós országnak, gazdag országnak 1-2 évente szüksége van tehetségkutató műsorra, amit simán elbír a gazdaság, de hogy hazánkban minimum két évente mindig kell lennie nem egy - mert az első hatnak kijön a lemeze - "sztárnak" a meglévő önjelölt antitalentum zenemajmok mellé, az már több mint sok. A mulatós-szféráról és a nem zenei "produkciókról" ne is beszéljünk! Ennyire nem állunk jól GDP-vel. Menj külföldi piacra, hozd be a zsetont, mert itt nincs! Ahol luxus a kábeltévé-vezetékestelefon-internet palacsomag, de még a békávé kombinált bérlet is hitelből megy, szerintem nem kell...

Gondolom, azért van, aki egész jól megél a hakni, pláza-fellépés, prolibuli 20 embernek, médianyalás, falunap adta lehetőségekből, de valakinek termelnie is kell, így elmegy dolgozni. S aki véletlenül a "szerencsésebbek" klubjába tartozna, végül minden erőfeszítése ellenére marad egy megélhetési éneklő, daloló, táncoló médiaribanc, akit keresztben lenyel a magyar zenepiac évtizedek óta pókhálós, bársonyszékes, kiöregedett, nyugatkopizó ócskapiaca.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fxxktm.blog.hu/api/trackback/id/tr331437810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.10.14. 13:33:18

Miről is beszélünk... Sztárok , celebek ?

A zene létrehozás (éneket már nem is írok) valahol BeatboxDöménél indul, a Leningrad Cowboys-t kísérő VörösHadsereg kóruson át tart, BB.King , Eric Clapton vagy Bill bátyó magasságáig.

De ettől függetlenül szóbeli figyelmeztetésben kell hogy részesítsem a tisztelt szerzőt: ilyen műsorok igenis kellenek.
A malacok elé moslékot kell tenni, nem szarvasgombát.
Mint tudjuk, ez utóbbit csak megtalálni, kitúrni tudják a cocák: a fogyasztására teljesen alkalmatlanok.

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.10.14. 13:52:41

@kutya_zzr: akár celebek... de az más, ahhoz még minimális tehetség sem kell!

értem, vettem. mindig csak a saját szempontjaimat nézem, önző dög vagyok.
jó étvágyat kívánok a cocáknak! bár a disznó egy intelligens állat ;)
süti beállítások módosítása