Szelektív figyelem

2009.12.30. 20:49

 

Még lelkes, agyatlan műszaki főiskolás - később lelketlen és agyatlan - valamint masszív alkoholista-gyakornok koromban figyeltem fel a hulladékfeldolgozás szúrósszagú létére egy kidolgozandó feladat formájában.

Megvettem, kidolgoztam, beadtam. Profitáltam belőle egy négyest, ami később jól jött a félévi átlagom felhúzásához. Abban a szemeszterben pár tized többlet a közepes felett elegendőnek bizonyult egy kis ösztönződíj begyűjtésére. Ezt a mutatványt soha többet nem sikerült megismételnem.

Visszatérve  a "riszálj king" bűzkörébe, majdnem egy dekád kellett ahhoz, hogy ezek az óvodás kort idéző színben kiöntött nyugatillatú szemétgyűjtő-oázisok a tervezett (?) helyükre telepítve városszerte elszaporodjanak.

Halvány emlékeim szerint a humanoid történelemben a gyűjtögető-pöszmötőlő életmódot a baltamutogató-mamutfaló követte, és így tovább minden kiemelkedő attrakcióval fémjelzett korszakon át végül eljutottunk a mai válogató-kihajító cimkéig.

És amikor "meg lett mondva", hogy is kell ezt csinálni, valahogy kimaradt a népfényt hozó reklámidő-növelő, fényes színeskarton tájékoztatókból, hogy

a) a gyűjtők kurvamessze vannak

b) a tartályok kissé alulméretezettek

c) mi nem úgy gyűjtünk mint a németek, ugyanis szelektív kukáskocsiaink nincsenek háztól házig szolgáltatással

 

Hiányérzet akad azért? Megint sikerült valami fasza dolgot bevezetnünk magyarmódra? Nem is tudom, ez most szabadon választott félmegoldás vagy kötelezően félresikerült EU-szopvány. Lehet csatlakozni az új társasházi programokhoz?

Lelkes vagyok, de ezért nekem anno csak kettesalá járt volna...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fxxktm.blog.hu/api/trackback/id/tr291633703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.01.10. 15:43:36

Ne légy elbizakodott... látatlanba mondom, az a másik ért kettes alát :) ez a megvalósítás meg pont semmit.

Ha valamivel foglalkozunk, és költünk rá, és ezek ellenére nem működik: nos az osztályozhatatlan. Annál a semmi is jobb.
Arról nem beszélve, hogy a jóléti államok szép lassan 1:1 arányban vásárolják az elfogyasztott/kidobott élelmiszert, amire nincs 'szelektív magyarázat'.
süti beállítások módosítása