Az ember és a vakond

2009.09.30. 22:24


Ollókezű Edward majdnem jó megfejtés! Persze nem a fenti fajok párosításáról van szó, az egy kicsit durva lenne, még akkor is ha az építőipar bizonyos munkafázisokban igényt tartana rá...

Az ember mint a felszínhez szokott vakond hamar megtalálja a rövidebb és számára kedvezőbb utat, hiába terveznek a mérnökök derékszögeket, egyeneseket, párhuzamosakat - ez utóbbi egy rutinos szakember szavajárása szerint csak délibáb. A közlekedő, túró 'humánvájár' kitartó munkával egyszerűen leszeli a magának járó darabot. És igaza is van! Azt hiszem a katonaságnál sincs már szögletes evés (a kanalat a levestől a derékszög két szárának bejárásával emeljük a szánkhoz).

Kérdés: miért nem a helyi szokások - bejárt gyalogcsatornák - szerint alakítják ki a szakemberek az adott "ojjektum" környezetét? Ja, hogy az ott sem volt addig, eddig nem kellett kikerülni! De ki fogják majd kerülni:) Igenis vágjuk le, lépjük át, szántsuk fel! Na nem durván, csak úgy okosan...több millió lépéssel...

A mese tanulsága - figyelem! durva lesz ! - : optimalizáció! Sok helyre elkéne egy kis ilyen. Lehet, nem ezt vártátok, hanem hogy a szegény béka végre nyelveljen a helyi pléjméttel... de hát ez egy ilyen valóságos mese. Már nem tart sokáig, kimatekolom a konklúziót és jöhet a fájnel kveszcsön:

Miért nem... nem jó. Lehetséges-e, hogy ezen aprónak tűnő faktorok figyelembe vételével tervezzünk? Úgy globálisan, strukturálisan, körültekintően, kicsit előregondolva alkossunk? És akkor lehet, nem kellene egy útszakaszt egy hónapon belül kétszer kizippzárazni, mert egy másik cső kimaradt egy másik szolgáltatótól.

Persze, ha elfelejtettük, előfordul. Doki is hagyott már császáros elefántban traktort... De ha egy kis esély van arra, hogy két különböző iroda két naptárának bekarikázott részei időnként gazdát cserélhessenek, miért ne?

Nem is kell mondanom, több csokitallér jutna másra... Folyt. köv. Érzem, ebből sorozat lesz...:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fxxktm.blog.hu/api/trackback/id/tr691419484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.10.08. 11:21:30

'...Érzem, ebből sorozat lesz :)...'

Tessék mondani: heti vagy havi sorozat lesz ?
Várjuk a folytatást...

fxxkthemedia · http://fxxktm.blog.hu/ 2009.10.08. 11:49:28

jogos a kérdés, negyedéves:) áh, fejben már megvan, hamarosan...;)
süti beállítások módosítása